Postupak učlanjenja

Udruga „Umjetničko društvo suvremenih učitelja“ (dalje: UDSU) unaprijedila je politiku privatnosti vaših osobnih podataka sukladno Općoj Uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR) koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine i predstavlja bitan napredak u području obrade i zaštite osobnih podataka. Osobni podaci vaše su vlasništvo, a naša je obaveza da ih čuvamo zakonito, pošteno i transparentno te vas informiramo o njihovom postupku obrade i u svrhu čega to radimo.

Vaše osobne podatke koristimo sukladno zakonskoj regulativi iz područja zaštite osobnih podataka i Politici zaštite privatnosti osobnih podataka UDSU-a koju možete pročitati na našoj web stranici www.udsu.hr . Molimo da pročitate temeljem čega prikupljamo vaše podatke i u koje svrhe ih obrađujemo kako biste se upoznali sa vašim pravima u skladu s novom europskom regulativom.

Također, molimo da pročitate ciljeve i Statut UDSU-a koji su temelj i svrha djelovanja i poslovanja Udruge sukladno Zakonu o udrugama (Narodne Novine, br. 74/14)

Postupak učlanjenja u Udrugu „Umjetničko društvo suvremenih učitelja“

Svaki novi član koji se želi upisati u registar članova UDSU-a mora imati e-mail adresu koju će navesti u procesu registracije i na koju će primati e-obavijesti, ali samo ukoliko za to da potrebnu privolu. Radi ispravnog postupka prijave i registracije u članstvo UDSU-a nije potrebno prihvatiti primanje e- obavijesti jer svaki upisani novi član, bez obzira na privolu, zaprimit će e-mail o uspješnosti registracije koja će vam kao potvrda upisa doći na vaš mail koji upisujete u registar.

Ukoliko ste dali privolu za primanje e-obavijesti prilikom učlanjenja,  istu možete povući u bilo kojem trenutku na način da u svakom e-mailu koji zaprimite kliknete na link ” Ako više ne želite primati naš newsletter kliknite na ovaj link” ili možete uputiti zahtjev na adresu e-pošte info@udsu.hr. Prilikom registracije u članstvo postoji nekoliko koraka te je potrebno napraviti sljedeće:

1. Pročitati i prihvatiti ciljeve i Statut UDSU-a koji su temelj i svrha djelovanja i poslovanja UDSU-a sukladno Zakonu o udrugama (Narodne Novine, br. 74/14)

Nakon toga, upisujete svoje osobne podatke u registar članova. Vi samostalno odlučujete koje ćete osobne podatke dati UDSU prilikom pristupa članstvu, ali moramo naglasiti kako se odbijanjem davanja obaveznih podataka propisanih čl. 12. Zakona o Udrugama ne može postati član UDSU-a (imenu, prezimenu, osobnom identifikacijskom broju, datumu rođenja, adresi stanovanja, statusu, e-mail adrese).

Prijavu u registar članstva UDSU-a možete napraviti na ovoj poveznici https://udsu.hr/postani-clan/


Nakon upisa osnovnih osobnih podataka, a na temelju Politike zaštite privatnosti osobnih podataka UDSU-a i statuta potrebno je potvrditi sljedeće suglasnosti:
• Prihvaćam ciljeve i Statut Udruge „Umjetničko društvo suvremenih učitelja“
• Želim primati e-obavijesti UDSU-a (nije obavezno)

Nakon upisa potrebnih osobnih podataka i prihvatom navedenih suglasnosti na e-mail adresu upisanu u prijavu šalje se poruka sa zahtjevom potvrde ispravnosti e-mail adrese. Nakon potvrde ispravnosti e-mail adrese, uspješno ste se registrirali u registar članstva UDSU-a i može se pristupiti podacima unesenima u registar, eventualno promijeniti one koji su krivo uneseni. Na e-mail adresu, nakon uspješne registracije, doći će vam i obavijest o uplati članarine za tekuću godinu kao i izgled opće uplatnice na kojoj mora pisati vaš točno upisan OIB u pozivu na broj uplatitelja. Članarinu uplatite prema općoj uplatnici koju ste dobili na e-mail, a ona iznosi 30 eura godišnje.

Ukoliko želite iskoristiti neka od svojih prava koja imate sukladno zakonskoj regulativi iz područja zaštite osobnih podataka i Politici zaštite privatnosti osobnih podataka UDSU-a koju možete pročitati na našoj web stranici www.udsu.hr, kao što je pravo na brisanje i ispis iz članstva UDSU-a, to možete u svakom trenutku zahtijevati slanjem zahtjeva na adresu info@udsu.hr. Udruga će na sve vaše zahtjeve o poduzetim radnjama vezanim uz navedena prava pružiti pismeni odgovor u roku od 30 dana od zaprimanja zahtjeva, uz najviše produljenje odgovora od 30 dana kada je to nužno.

Važne napomena za sve članove i članice UDSU-a

Članarina vrijedi za kalendarsku godinu bez obzira kojeg datuma je uplaćena. Godišnja članarina UDSU-a iznosi 30,00 eura za sve zaposlene, a 15 eura za umirovljenike, učenike i studente. Nezaposleni su oslobođeni plaćanja članarine. 


Važno je na opću uplatnicu upisati točan OIB i ostale podatke jer će se uplate članarina u registru automatski ažurirati prema uplatama na račun UDSU-a i pozivima na broj koji su navedeni u tim uplatama.

Članarine se plaćaju za tekuću godinu, a svaki uplaćeni iznos koji prelazi 30 eura bit će zabilježen kao vaš članski doprinos za rad i razvoj organizacije u tekućoj godini. Sve uplate zaprimljene u razdoblju od 1.1. do 31.12. bit će evidentirane kao uplate za tekuću godinu.

ČLANARINE I DONACIJE

Hrvatska poštanska banka

IBAN: HR8923900011101211527

SWIFT CODE: HPBZHR2X

Zahvaljujemo vam na podršci i ukazanom povjerenju!

Vaša Udruga „Umjetničko društvo suvremenih učitelja“

SATS / State-of-the-art Teachers Society