Summit II: “Dobro Ugođena edukacija”

Pridruži nam se i svojim prijedlozima i komentarima aktivno sudjeluj u kreiranju novih i zanimljivih sadržaja! Budi i ti pokretačka snaga promjena i napretka u području umjetničkog obrazovanja!

Jednostavno se prijavi na udsu.hr/register i uživaj u predavanjima i promocijama koji će biti dostupni 72 sata od početka summita!

Od brojnih i raznovrsnih sadržaja koje smo pripremili za vas, izdvajamo:

Prvi put u Hrvatskoj donosimo vam opsežno predavanje danskog jazz pijanista, skladatelja i plesnog korepetitora Sørena Bebea! Bebe je autor više od 20 glazbenih albuma namijenjenih satovima baleta, a u ovom videu vas brojnim praktičnim primjerima uvodi u svijet glazbene imaginacije i improvizacije.

Na prvom satu na koji sam ,bačen’ nisam znao ništa o baletu. Jedna od dobrih stvari sviranja na satovima baleta je ta da sve dok držite tempo i osjećaj u glazbi, možete se ,izvući’ iz mnogih situacija i to je jako dobro područje za vježbanje improvizacije. Za mene su improvizacija i skladanje dvije strane istog novčića.

Posebna poslastica za sve profesore i studente flaute!

U cijelosti vam donosimo predavanje koje je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u sklopu Erasmus programa, održala eminentna slovačka flautistica i profesorica flaute Ivica Gabrišová.

Nastavimo se igrati kroz radionicu „Improvizacija je igra“, jazz pijanista i klavijaturista Jurice Leikauffa! Pogledajte ishode radionica održanih u Glazbenim školama u Slavonskom Brodu, Daruvaru, Varaždinu i u G. U. Elly Bašić u Zagrebu. Radionica putuje i dalje, po Hrvatskoj i regiji.

Jeste li ikad razmišljali o poslu, ulozi i položaju umjetničkih suradnika pijanista? Ili o bontonu u odnosu pjevača ili instrumentalista i umjetničkog suradnika pijanista, tijekom stvaralačkog radnog procesa i na pozornici? Poslušajte vedre i sugestivne članice Radne skupine umjetničkih suradnika pijanista i korepetitora pri UDSU, Evu Kirchmayer Bilić i Lindu Mravunac Fabijanić!

KOLIKO SMO SE UISTINU SPREMNI MIJENJATI I OTKRIVATI NEŠTO NOVO U ODGOJNO-OBRAZOVNOM PROCESU? KAKO I KOLIKO NA NAŠ RAD UTJEČU RAZNE PROMJENE RADNIH OKOLNOSTI? KOJA JE SVRHA I KOLIKA JE VAŽNOST SUSTAVA EVALUACIJE U UMJETNIČKIM ŠKOLAMA?

Potaknuti ovim i brojnim drugim pitanjima, na ovom Summitu vam donosimo:

– Akcijsko istraživanje promjene broja učenika gudačkih instrumenata u osnovnim glazbenim školama u Hrvatskoj (2013. – 2021.) – SILVANA VULAS

– Povratna informacija na predmetu Harmonika u Muzičkoj školi Davorin Jenko u Beogradu – DANIJELA MEŠANOVIĆ

– Inkluzija djece s teškoćama u razvoju u glazbene škole – MARIJA PRANJIĆ & DAJANA PAPIĆ

„NEOPHODNO JE KONTINUIRANO STRUČNO USAVRŠAVANJE PROFESORA O INKLUZIJI I IZAZOVIMA RADA S DJECOM S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU! STAVOVI I KOMPETENCIJE PROFESORA SU TEMELJ OBRAZOVNE INKLUZIJE!“


„Dobro ugođena edukacija II“ s posebnim zadovoljstvom donosi i nekoliko zanimljivih promocija:

  • Zagrebački festival klavirskih dua
  • Novi preddiplomski studijski program Glazba i mediji Sveučilišta Sjever
  • Edukativna aplikacija NOMI, namijenjena djeci predškolskog uzrasta
  • Natjecanje „Buđenje“ u Glazbenoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici

O suvremenoj nastavi gitarskih ansambala govori vam Moreno Vinceković, a u svijet mandoline, njen razvoj kroz povijest i široki dijapazon primjene uvodi nas Ivana Kenk Kalebić.


NOTA CROATA

Dugoročni projekt koji za cilj ima otkrivanje još neotkrivene literature hrvatskih skladatelja, poticanje suradnje umjetnika i profesora glazbe sa skladateljima, uvođenje nacionalnog i folklornog naslijeđa u praksu poučavanja djece i mladih od najranije dobi te promoviranje hrvatskih autora u inozemstvu.

„DORA PEJAČEVIĆ U GOSTIMA“

Zašto je upravo Dora Pejačević redoviti izbor na repertoaru renomirane pijanistice svjetskog glasa Nataše Veljković i koje su okolnosti dovele do toga, pogledajte u ovoj pijanističkoj čaroliji.

ZASTUPLJENOST DOMAĆIH AUTORA U IZVOĐAČKOJ PRAKSI FLAUTISTA U HRVATSKOJ

Solo flautistica Somfonijskog orkestra HRT-a Tamara Coha Mandić, iz dugogodišnjeg izvođačkog iskustva i sviračke prakse, iznosi vlastite spoznaje o suradnji s hrvatskim skladateljima, komornom muziciranju i problemima hrvatskog izdavaštva. 

Jeste li znali da od ove godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu postoji Kolegij suvremene glazbe za klavir, pod vodstvom Katarine Krpan? 

Imali smo čast i zadovoljstvo snimiti opsežan intervju s polaznicima kolegija i njihovom profesoricom…

Na našem summitu poslušajte i predavanja „Individualizirani pristupi učenicima u nastavi teorijskih glazbenih predmeta“ Gorane Vidnjević Fabijanić, „Nove perspektive u glazbenom stvaralaštvu u osnovnoj školi“ Marka Čupića, „Strah od javnog nastupa“ Anice Bajagić te „Kreativno poučavanje“ Elvire Happ. Kako kreirati video sadržaj i kako upotrijebiti video dionice za samostalno vježbanje učenika pokazuju vam kolege Tomislav Kalebić i Nenad Petković

POSEBAN BONUS – NA VAŠ ZAHTJEV!

Zbog velikog interesa i brojnih upita naših članova i polaznika online edukacija, na ovom Summitu ponavljamo predavanja jedinstvenog profesora Paula Harrisa, koja smo vam predstavili u studenom prošle godine pod naslovom „Masterclass with Mr. Harris“!

Budući da su predavanja utemeljena na njegovoj metodi simultanog učenja, prije pristupanja Masterclassu toplo preporučujemo da pogledate istoimeno predavanje na našoj stranici udsu.hr

„Nastava u suvremenim glazbenim školama trebala bi biti po mjeri svakog učenika. Škola i učitelji su tu upravo radi učenika i njihovog razvoja i napretka“.  

OSIGURAJ SVOJE BESPLATNO MJESTO NA SUMMITU SADA

Najčešće postavljana pitanja

1. Kako ću se registrirati na summit?

Na summit se registriraš preko stranice udsu.hr/login. Nakon toga ćeš dobiti povratni mail o registraciji, a pomoću svog imena i prezimena i korisničkog imena možeš izraditi i svoj profil s fotografijom i biografijom.

2. Mogu li se prijaviti na summit i ako nisam član Umjetničkog društva suvremenih učitelja?

Da, možeš!

3. Ako sam član udruge, trebam li se posebno registrirati i na summit?

Da, svi koji žele sudjelovati se trebaju posebno registrirati na summit, članstvo u udruzi s tim nema veze, osim što naši članovi imaju posebne pogodnosti:

  • Potvrdu o edukaciji u trajanju od 17 sati
  • Popust od 25 % u web trgovini musicforballetclass by Søren Bebe (uz KOD vidljiv na Summitu) i 5 besplatnih notnih primjera prijavom na newsletter istoimene stranice.

4. Je li summit besplatan za sve koji se registriraju?

Da, summit je besplatan za sve registrirane sudionike.

5. Na kojem jeziku su video-materijali?

Materijali su na hrvatskom jeziku ili su titlovani ako su na nekom od stranih jezika.

6. Kome se mogu obratiti ako imam poteškoća prilikom registracije na summit?

U slučaju poteškoća možeš se obratiti na admin@udsu.hr.

SATS / State-of-the-art Teachers Society