Prvo predstavljanje EduMusic platforme (Beograd)

S ponosom vam donosimo prvo predstavljanje EduMusic platforme na našem nedavnom Live Streamu koji je održan 22. rujna 2023 u Muzičkoj školi Davorin Jenko, Beograd. Ovo je bio jedinstveni događaj koji je okupio glazbene pedagoge, entuzijaste i profesionalce iz nekoliko glazbenih škola.

Pogledajte snimku Live Streama

Live Stream je dostupan na novoj platformi EduMusic. Pogledajte ga ovdje.

Hvala svima koji su sudjelovali i podržali ovaj događaj. Radujemo se što ćemo zajedno obogatiti budućnost glazbenog obrazovanja na platformi EduMusic. Ako se još niste registrirali na platformi, to možete učniti ovdje kako biste bili obaviješteni o budućim Live Streamovima, radionicama i projektima.

Inspirativno Glazbeno Obrazovanje: Otvorenje platforme EduMusic

EduMusic Logo

Dragi glazbeni pedagozi,

s posebnim zadovoljstvom najavljujemo otvorenje platforme EduMusic namijenjene vašem profesionalnom usavršavanju, koja je rezultat našeg suradničkog projekta financiranog sredstvima Erasmus+ programa Europske unije.

Otvorenje platforme EduMusic

Platforma EduMusic  službeno je otvorena na web stranici edumusic.eu.


Platforma EduMusic obuhvaća bogat sadržaj od uvodnog digitalnog priručnika do video predavanja iz područja inovativnih metoda poučavanja, upotrebe digitalnih alata u nastavi te pristupa djeci s poremećajima iz spektra autizma. Ova raznolika kolekcija predavanja omogućit će učiteljima istraživanje  najnovijih pristupa glazbenom obrazovanju i unaprjeđivanje njihovih pedagoških dostignuća.

Jedna od najvažnijih novosti koju donosi platforma EduMusic je digitalni priručnik “Dobro ugođena edukacija”  preveden na tri jezika (hrvatski, srpski, engleski). Kako bi se osigurala njegova visoka kvaliteta, Priručnik je ocijenila testna skupina od  30 glazbenih pedagoga. Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je ovaj priručnik već dostupan za preuzimanje na platformi. On će vam pružiti dragocjene smjernice za unaprjeđenje vašeg pedagoškog rada.

Hibridna predavanja povodom otvaranja platforme EduMusic održat će se 22. rujna 2023. u Muzičkoj školi Davorin Jenko u Beogradu te 30. rujna 2023. u Glazbenoj školi Bonar u Zagrebu. Osim što će vam pružiti priliku za međusobnu razmjenu znanja i iskustava s kolegama pedagozima glazbe, ova predavanja biti će dodatna prilika za predstavljanje same platforme. Ako niste u mogućnosti prisustvovati uživo, predavanja će biti dostupna i putem YouTube kanala Udruge Umjetničko društvo suvremenih učitelja.

Masterclass – Za dodatnu inspiraciju

Za sve vas koji želite dublje istražiti suvremene metode poučavanja, s veseljem najavljujemo da će Masterclass biti dostupan na platformi EduMusic od 2. listopada 2023. Ova ekskluzivna serija predavanja  omogućit će vam da zaronite u najnovije pedagoške tehnike i pristupe, pružajući vam bogatstvo inspiracije za vašu nastavu.

Predavanja su besplatna za sve registrirane posjetitelje platforme EduMusic.

Summit – Vrhunac projekta

Sigurni smo  da ćete s nestrpljenjem isčekivati naš najveći događaj – Summit koji će se održati od 11. do 13. studenog 2023. Ovaj događaj biti  će epicentar inovacija i najnovijih trendova u glazbenom obrazovanju. To će biti prilika za dublje uranjanje u teme koje vas zanimaju, razmjenu ideja i umrežavanje s kolegama iz različitih dijelova Europe.

Radujemo se što ćemo vas ugostiti na našoj platformi EduMusic i što ćemo zajedno obogatiti vaše profesionalno iskustvo. Pridružite nam se u stvaranju harmonične budućnosti glazbenog obrazovanja.

NOSITELJ PROJEKTA: Umjetničko društvo suvremenih učitelja 

PARTNERI: Glazbena škola Bonar, Zagreb

Muzička škola Davorin Jenko, Beograd

EduMusic: edumusic.eu

UDSU Aktivno Sudjeluje u Erasmus+ Projektu “Dobro ugođena edukacija”

UDSU s ponosom objavljuje da su aktivnosti u sklopu Erasmus+ projekta “Dobro ugođena edukacija” u punom jeku! U ovom značajnom projektu, UDSU surađuje s glazbenim školama Bonar iz Zagreba i D. Jenko iz Beograda.

Testna skupina sastavljena od 30 glazbenih pedagoga iz UDSU-a i partnerskih glazbenih škola trenutno aktivno sudjeluje u testiranju digitalnog priručnika “Dobro ugođena edukacija” koji će uskoro biti dostupan javnosti. Ovaj priručnik donosi inovativne pristupe i sadržaje koji će obogatiti pedagoški rad.

U sklopu projekta, UDSU razvija i platformu EduMusic koja će omogućiti pristup novim edukativnim sadržajima i predavanjima. Ova platforma predstavlja korak prema naprijed u području edukacije glazbenih stručnjaka.

Nadalje, UDSU je ponosan na najavu hibridnih predavanja koja će se održati u rujnu u partnerskim školama. Također, s nestrpljenjem iščekujemo Summit koji nas očekuje u studenom ove godine. Detalji o događanjima bit će dostupni uskoro.

Erasmus+ projekt “Dobro ugođena edukacija” predstavlja značajan korak prema unapređenju glazbene pedagogije te pruža platformu za razmjenu znanja i iskustava među stručnjacima iz Hrvatske i Srbije.

Ostanite informirani i pridružite nam se na putovanju prema inovacijama i kvalitetnoj edukaciji u svijetu glazbe!

Radionica “Umjetna inteligencija” u okviru projekta “Proslijedi dalje”

Pozivamo vas na predavanje u okviru projekta „Proslijedi dalje“ autorice Elvire Happ. Predavanje će se održati u subotu 1. travnja 2023. u 11,00 sati  preko Microsoft Teams platforme. Predavanje će biti organizirano u formi radionice.


Predavači:

1. Luka Nikolić, audio inženjer i dizajner zvuka, zaposlen u Bayerischer Rundfunk, München 

2. Elvira Happ, prof. udaraljki, GŠ Vatroslava Lisinskog u Zagrebu;

3. Sunčica Lukas, prof. teorijskih predmeta, GŠ Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Voditeljice projekta su profesorice glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba Elvira Happ, prof. udaraljki i Gorana Vidnjević Fabijanić, prof. teorijskih predmeta.

Tema predavanja: Umjetna inteligencija (UI) – Kako i zašto je koristiti u glazbenom obrazovanju

Cilj projekt „Proslijedi dalje“ je povezivanje učenika s osobama iz različitih područja djelovanja kako bi dobili informacije iz „prve ruke“ o traženim kompetencijama na tržištu rada s područja kreativnih industrija i umjetnosti, medija, IT-a, menadžmenta… Dobivenim informacijama učenici i roditelji će lakše donositi odluke o prijavama za prijave na fakultete, umjetničke akademije te traženje ostalih vaninstitucionalnih načina stjecanja znanja i vještina.

Mi ne želimo davati odgovore nego vas želimo svojim idejama inspirirati i potaknuti  na kretanje, razmišljanje, nove načine učenja … 


Kome su namijenjena predavanja PD?

Predavanje je namijenjeno učiteljima glazbenih škola i učenicima srednjih škola te ostalim zainteresiranima.

Važno!

Kako bi bili spremni u potpunosti za radionicu, prije početka predavanja, registrirajte se na Chat GPT.

Nositelj projekta: Glazbena škola Vatroslava Lisinskog, Zagreb

Organizator predavanja: Umjetničko društvo suvremenih učitelja (UDSU)

Prijavite se ovdje:

Suradnja u regiji za unapređenje glazbenog obrazovanja putem projekta Erasmus+

Ponosni smo objaviti da je Umjetničko društvo suvremenih učitelja s partnerima Muzička škola Davorin Jenko i Glazbena škola Bonar dobilo projekt Erasmus+ financiran od strane EU!

Ovaj vrijedni projekt u vrijednosti 60.000 eura fokusira se na edukaciju glazbenih pedagoga, a naši partneri u projektu su iz Beograda i Zagreba. Ova vijest je ogroman uspjeh za našu Udrugu pa tako i sve pedagoge te potvrda našeg kontinuiranog rada u promicanju i razvijanju umjetnosti i obrazovanja.

Projekt će nam omogućiti da unaprijedimo naše znanje i iskustvo u području glazbenog obrazovanja, i omogućiti nam da dijelimo svoja znanja s našim kolegama iz cijelog Balkana pa i Europe.

Ovaj projekt Erasmus+ pokazuje kako suradnja i razmjena ideja među državama mogu imati pozitivan utjecaj na razvoj kulture i obrazovanja. Još jednom, zahvaljujemo se Agenciji za mobilnost i programe Europske Unije na podršci i našim partnerima u projektu na suradnji i trudu.


Pridružite nam se u ovom izuzetnom projektu i pratite nas kako bismo vas informirali o našim aktivnostima i postignućima.

SUMMIT II: Dobro ugođena edukacija

Predstavljamo vam drugi online summit glazbenih i plesnih pedagoga „Dobro ugođena edukacija“!

Predavanja su namijenjena učiteljima, nastavnicima, profesorima i studentima u umjetničkim područjima, ali i svima koji su zainteresirani za edukaciju i nove pristupe u odgoju i obrazovanju djece i mladih.

OD 13. DO 15. SVIBNJA 2022. 

BESPLATAN ZA SVE SUDIONIKE!

Pridruži nam se i svojim prijedlozima i komentarima aktivno sudjeluj u kreiranju novih i zanimljivih sadržaja! Budi i ti pokretačka snaga promjena i napretka u području umjetničkog obrazovanja!

Više na: https://udsu.hr/summit-2-dobro-ugodjena-edukacija/

MASTERCLASS WITH MR. HARRIS

UDSU vam ponosno predstavlja „Masterclass with Mr. Harris“!
Na jedinstven i inspirativan način kroz trosatni Masterclass, prof. Paul Harris iznosi svoje ideje o učenju čitanja glazbe s lista, motiviranju učenika za vježbanje i kreativnom i zabavnom pristupu sviranju ljestvica.

Pridruži nam se i osjeti radost i nadahnuće u novom pogledu na izazove koje mi učitelji svakodnevno susrećemo u nastavi!

Summit ZAHVALA

Iza nas su tri zanimljiva i uzbudljiva dana. Ponosni smo jer iskazujete svoje zadovoljstvo odabirom tema i predavača, a posebno nas veseli komunikacija koja se probudila između vas samih i prema nama. To i jest jedan od ciljeva rada i nastojanja Umjetničkog društva suvremenih učitelja.

Posebna zahvala ide našim predavačima, koji su prepoznali naše ideje, dali nam povjerenje i podršku i napravili izvrsna predavanja. Njihov doprinos nam je dragocjen i zato nam je čast uručiti im počasna članstva Umjetničkog društva suvremenih učitelja.

Đuro Tikvica, Vera Nosina, Sabrina Zelić, Vlatka Peljhan, Kaja Farszky, Davor Kelić, Gordana Šuštić, Nikolina Pristaš, Marica Tadin, Filip Merčep, Paul Harris, Katarina Krpan, Ante Milić, Anđelko Krpan, Ruben Dalibaltayan, Jovana Joka, Jurica Leikauff, Giorgio Surian, Mihaela Devald, Lovorka Puk Tomić, Wissam Boustany, Lucija Stanojević, Irina Mintz, Mario Bajkuša, Marija Pranjić, Gordan Tudor, Nataša Jurišić
 

Sva predavanja biti će dostupna našim sadašnjim i budućim članovima još 6 mjeseci, točnije, do sljedećeg summita kojeg pripremamo na jesen. 

PODACI ZA UČLANJENJE – https://udsu.hr/postani-clan/

Hrvatska poštanska banka
IBAN: HR8923900011101211527
 

Osim te pogodnosti, članovi će dobiti potvrdu o stručnom usavršavanju  i već ranije spominjani Ultimativni glazbeni vodič , te popust od 5 do 15 % u web trgovini AUDIO PRO ARTIST, ali i MAPU SIMULTANOG UČENJA fantastičnog profesora Paula Harrisa!
 
Za kraj ovog obraćanja, želimo srdačno zahvaliti i svima vama, dragi naši polaznici. Duboko vjerujemo da pokretačka snaga leži u povezivanju i suradnji umjetničkih pedagoga iz Hrvatske i svijeta. Postoji li išta ljepše nego oblikovati djecu i mlade putem umjetničkih sadržaja i na taj način direktno utjecati na budućnost?
 
Nadamo se da su naša predavanja u vama probudila radni elan i kreativnost. 
 
Uskoro vam donosimo pravu poslasticu, ali to će još neko vrijeme ostati slatka tajna. 🙂

Najavljujemo i naš drugi podcast, s jako zanimljivom temom.
Pretplatite se na naš YouTube kanal i pratite naše web i Facebook stranice i dalje.

Kako bismo unaprijedili naš rad, molimo vas da ispunite kratki evaluacijski upitnik.
https://forms.gle/FL8uRGGrhDt2FpJq8
 

Zahvaljujemo vam na podršci i ukazanom povjerenju!
 
Vaš UDSU
 

SATS / State-of-the-art Teachers Society